Keuring & Meting

Naast onderhoud en schadeherstel bieden wij ook verschillende mogelijkheden tot keuring van en metingen aan uw caravan of vouwwagen. Hiermee voorkomt u dat u op vakantie gaat meet onopgemerkte gebreken aan uw caravan / vouwwagen.

Ons aanbod

Als Focwa-gecertificeerd onderhoudsbedrijf bieden wij de mogelijkheid tot een PACK-keuring, waarbij uw caravan of vouwwagen op alle vitale onderdelen wordt gecontroleerd. De kosten voor deze uitgebreide keuring bedragen €70,00. Hoewel het niet wettelijk verplicht is om uw caravan of vouwwagen te laten keuren, zijn er wel wettelijke normen met betrekking tot de verkeersveiligheid. Daarnaast is het bij veel verzekeringsmaatschappijen vereist dat er regelmatig een keuring wordt uitgevoerd. Aanbevolen wordt om iedere twee jaar een PACK-keuring uit te laten voeren.

Bent u van plan om een caravan of vouwwagen via het internet te kopen? Dan raden wij u aan deze vooraf door middel van een aankoopkeuring te laten controleren op onvoorziene gebreken. Dit voorkomt dat u achteraf met forse kosten zit voor reparatie van remmen, schokdempers of vochtinwerking. De kosten van een aankoopkeuring zijn €75,00.

Naast de verschillende keuringen, is het ook mogelijk om een vochtmeting uit te voeren. Hoewel vochtschade aan caravan of vouwwagen niet altijd direct zichtbaar is, kan het wel grote en bovendien kostbare gevolgen hebben. Bij verrotting door vocht van vloer of zijwand is vaak de enige reparatie mogelijkheid een volledige vervanging van de plaat. Daarom is het van belang om vochtinwerking tijdig te ontdekken. Wij kunnen een vochtmeting voor u uitvoeren voor €75,00. Bij de Focwa onderhoudsbeurt zit al een globale vochtmeting inbegrepen.