PACK Keuring

Keuring caravan en vouwwagen

Formulier PACK Keuring
Formulier PACK Keuring

Als Focwa caravan servicebedrijf bieden wij u de mogelijkheid om uw caravan of vouwwagen te laten keuren. Deze Periodieke Aanhangwagen en Caravan Keuring (PACK) is gericht op alle vitale onderdelen, zoals koppeling, remmen chassis, banden, schokdempers, verlichting en signalering. De inspectie mag enkel uitgevoerd worden door een Focwa gecertificeerde keurmeester, waardoor u gegarandeerd ben van uitgebreide vakkennis.
Een essentieel verschil met de grote of kleine beurt, is dat bij de PACK keuring niet gerepareerd, gesmeerd of afgesteld wordt. Uiteraard informeren wij u over eventuele mankementen en bieden wij u de mogelijkheid om deze te repareren, waardoor uw caravan/vouwwagen alsnog goedgekeurd kan worden. Na goedkeuring ontvangt u een keuringsrapport en een PACK-sticker op uw caravan of vouwwagen, ten teken dat deze aan alle eisen voldoet.

Keuring verplicht?

De PACK is in veel opzichten de APK van de caravans en vouwwagens. In belangrijk verschil is dat de PACK zelf niet wettelijk verplicht is. Het is echter wel verplicht dat uw caravan of vouwwagen voldoet aan alle wettelijken normen van verkeersveiligheid. Door het uitvoeren van de inspectie heeft u dus bewijs dat uw caravan/vouwwagen volledig in orde is.
Daarnaast is bij steeds meer verzekeringsmaatschappijen het vereist dat u regelmatig laat keuring. Doet u dit niet, dan zult u bij schade mogelijk niet uitgekeerd krijgen.

De PACK-keuring kost €70,00 inclusief BTW. Maak online uw afspraak.