Vochtmeting

Zowel in de vloer als in de achterwand is houtrot opgetreden door vochtinwerking
Zowel in de vloer als in de achterwand is houtrot opgetreden door vochtinwerking

Vocht is absoluut het grootste gevaar voor uw caravan. Als vocht kan indringen in de vloer, de wanden of het dak van de caravan/kampeerauto kan dit tot verrotting van houten delen leiden. Bij verrotting van een gehele zijwand kan het al snel het einde zijn van een caravan, reparatie hiervan is zeer arbeidsintensief en ook de materiaalkosten zijn fors.

Om te voorkomen dat dit met uw caravan gebeurd is het mogelijk om een vochtmeting uit te laten voeren. Bij de Focwa-onderhoudsbeurt wordt op de meest vochtgevoelige plaatsen een meting uitgevoerd, echter dit is een globale meting. Een uitgebreide meting geeft een beter inzicht in de totale vochtinwerking.

Formulier Vochtmeting
Formulier Vochtmeting

Het beste moment om een vochtmeting te laten doen is in het najaar of voordat de caravan weer de stalling ingaat. Als de caravan net uit de stalling komt heeft een vochtmeting niet zoveel zin. De vochtige plekken hebben dan de hele winter kunnen drogen en het vochtpercentage zal normaal zijn, terwijl er misschien toch een lekkage is.

De vochtmeting voeren wij uit volgens de Focwa-richtlijnen en de gemeten gegevens vermelden wij op een rapport, zodat u precies of er sprake is van vochtinwerking of niet.

Wij kunnen de uitgebreide vochtmeting voor u uitvoeren voor €75,00 inclusief BTW. Maak online uw afspraak.