Onderhoud

Het belang van onderhoud


caravan onderhoud Het onderhoud van een caravan/vouwwagen heeft bij veel gebruikers een lage prioriteit, hij staat immers het merendeel van het jaar stil, vaak ook nog beschut in de stalling.
Echter, naast de slijtage die optreed tijdens de rit van en naar uw vakantiebestemming, lijdt de caravan of vouwwagen ook tijdens het stilstaan door de invloed van temperatuur, zonlicht en vocht. Dit kan bijvoorbeeld tot droogtescheurtjes in de banden leiden.

Hoewel het (nog) niet wettelijk verplicht is om uw caravan of vouwwagen te laten keuren, maakt keuring en/of onderhoud bij veel verzekeringen deel uit van de polisvoorwaarden. Wanneer de caravan of vouwwagen niet goed onderhouden is, zullen zij in het geval van schade niet uitkeren.

Zorg dus dat uw caravan/vouwwagen in goede staat verkeerd door regelmatig onderhoud uit te laten voeren. Hiermee vergroot u de veiligheid in het verkeer voor zowel uzelf als uw medeweggebruikers en kunt u met een gerust hart op vakantie.Ons aanbod


Als Focwa servicebedrijf kunnen wij u verschillende mogelijkheden voor het onderhoud van uw caravan of vouwwagen bieden, zodat u goed voorbereid op vakantie kunt.
Focwa Onderhoudsbeurt Kleine Onderhoudsbeurt PACK keuring
Deze onderhoudsbeurt is de grote beurt voor de caravans. Bij deze volledige beurt wordt uw caravan op meer dan 70 punten gecontroleerd, gesmeerd en afgesteld. Ook gas, electra en waterleidingen binnen in de caraven worden bij de Focwa onderhoudsbeurt gecontroleerd. Bij de kleine beurt ligt de nadruk op de verkeersveiligheid. Het onderstel, inclusief remmen en koppeling worden volledig gecontroleerd en afgesteld. Tevens worden uitdraaisteunen, neuswiel, verlichting en eventuele gasleiding nagekeken. Bij de Periodieke Aanhangwagen en Caravan Keuring, de APK voor caravans en vouwwagens, wordt aan de hand van de wettelijke norm op alle vitale onderdelen gekeurd. Daarnaast krijgt u advies over de onderdelen (binnenkort) vervangen of gerepareerd moeten worden. Bij de keuring wordt dus niet gerepareerd.
Prijs: € Prijs: € Prijs: €


Alle getoonde prijzen zijn inclusief BTW. De kosten van vervangen onderdelen (inclusief montage) worden apart in rekening gebracht.

De Focwa beurt is specifiek voor caravans, omdat bij deze onderhoudsbeurt ook binnen in de caravan gekeken wordt. Voor vouwwagens is de kleine onderhoudsbeurt de aangewezen optie om veilig de weg op te kunnen.Advies onderhoud


Om uw caravan of vouwwagen verkeerveilig en in goede staat te houden, wordt door de Focwa aangeraden om iedere 2 jaar een Focwa respectievelijk kleine onderhoudsbeurt uit te laten voeren. In het tussenliggende jaar kunt u er eventueel voor kiezen om een Packkeuring of een kleine onderhoudsbeurt uit te laten voeren, zodat u gegarandeerd veilig op reis kan.