Onderhoud

Het belang van onderhoud

Het onderhoud van een caravan/vouwwagen heeft bij veel gebruikers een lage prioriteit, hij staat immers het merendeel van het jaar stil, vaak ook nog beschut in de stalling. Echter, naast de slijtage die optreed tijdens de rit van en naar uw vakantiebestemming, lijdt de caravan of vouwwagen ook tijdens het stilstaan door de invloed van temperatuur, zonlicht en vocht. Dit kan bijvoorbeeld tot droogtescheurtjes in de banden leiden.

Hoewel het niet wettelijk verplicht is om uw caravan of vouwwagen te laten keuren, maakt keuring en/of onderhoud bij veel verzekeringen deel uit van de polisvoorwaarden. Wanneer de caravan of vouwwagen niet goed onderhouden is, zullen zij in het geval van schade niet uitkeren. Zorg dus dat uw caravan/vouwwagen in goede staat verkeerd door regelmatig onderhoud uit te laten voeren. Hiermee vergroot u de veiligheid in het verkeer voor zowel uzelf als uw medeweggebruikers en kunt u met een gerust hart op vakantie.

Helaas zijn wij gestopt met het onderhoud en reparatie van campers!

Ons aanbod

Als Focwa-gecertificeerd onderhoudsbedrijf kunnen wij u verschillende onderhoudsmogelijkheden bieden.

Bij de kleine onderhoudsbeurt ligt de nadruk op de verkeersveiligheid. Het onderstel, inclusief remmen en koppeling worden volledig gecontroleerd en afgesteld. Tevens worden uitdraaisteunen, neuswiel, verlichting en eventuele gasleiding nagekeken. Deze kleine beurt kunnen wij voor u uitvoeren voor slechts €180,00 en is geschikt voor zowel caravans als vouw- en aanhangwagens.

Tegen een kleine meerprijs bieden wij ook de Focwa onderhoudsbeurt aan, welke vergelijkbaar met de grote beurt van uw auto. Bij de Focwa onderhoudsbeurt wordt uw caravan in het totaal op meer dan 70 punten gecontroleerd, gesmeerd en afgesteld. Naast het onderhoud zoals beschreven bij de kleine onderhoudsbeurt, worden ook gas, electra en waterleidingen binnen in uw caravan grondig gecontroleerd. Aangezien de genoemde onderhoudspunten niet allemaal toepasbaar of mogelijk zijn bij vouw- of aanhangwagens, is de Focwa onderhoudsbeurt enkel geschikt voor caravans. De kosten van deze onderhoudsbeurt bedragen €245,00.

Alle getoonde prijzen zijn inclusief BTW. De kosten van vervangen onderdelen (inclusief montage) worden apart in rekening gebracht.

Advies onderhoud

Om uw caravan of vouwwagen verkeerveilig en in goede staat te houden, wordt door de Focwa aangeraden om iedere 2 jaar een Focwa respectievelijk kleine onderhoudsbeurt uit te laten voeren. In het tussenliggende jaar kunt u er eventueel voor kiezen om een PACK-keuring of een kleine onderhoudsbeurt uit te laten voeren, zodat u gegarandeerd veilig op reis kan.