Schadeherstel

De wanden en het dak van caravan of camper zijn snel beschadigd, een iets te scherp genomen bocht of een laaghangende tak en het heeft al een deuk of kras. Wij beschikken over een moderne werkplaats waar onze Focwa-gecertificeerde monteurs deze beschadigingen en andere, zoals houtrot ten gevolge van vochtinwerking of schade aan kasten, vakkundig repareren.

Kleine schades

Kleinere schades zoals een kras of een deukje kan meestal gerepareerd worden zonder dat de complete plaat vervangen wordt. Beschadigingen tot 30 cm kunnen door middel van Profile-Repair gerepareerd worden. Bij deze reparatie wordt er een mal gemaakt van een onbeschadigd gedeelte van de plaat en de mal wordt over de beschadigde plek geplaatst. Daarna wordt er een speciale hars geïnjecteerd, waarna de plaat weer in de kleur gespoten wordt.

Grote schades

 

Bij een grotere schade kan het betekenen dat een compleet front, zijwand, dakplaat of een deel van de vloer moeten worden vernieuwd. Dit zijn ingrijpende reparaties die een grote deskundigheid en goede uitrusting vragen. Dergelijke reparaties zijn vaak zeer arbeidsintensief, zo moeten bij het vernieuwen van een zijwand alle doorvoeren (ramen, roosters, deur en serviceluik) worden uitgebouwd. Deze grote schadereparaties voeren wij bij voorkeur in de winterperiode uit.

Bij veel caravans wordt de vloer na verloop van tijd zacht of verend. Dit probleem is op te lossen door middel van een injectie van epoxy-schuim in de caravanvloer.

Samenwerking

Om u nog beter van dienst te kunnen zijn in het schadeherstel, zijn wij een samenwerking aangegaan met Schadeherstelbedrijf Van Jaarsveld Culemborg. Zij zijn ook Focwa gecertificeerd en onder andere gespecialiseerd in profile-repair, waardoor beschadigingen aan wanden herstelt kunnen worden zonder dat zichtbare kleurverschillen of oneffenheden achterblijven. Door deze samenwerking zijn wij in staat om alle beschadigingen aan zowel interieur als exterieur van uw caravan te repareren.

Afhandeling schade

Voordat de schade hersteld kan worden gaat er meestal een heel traject aan vooraf. De schade moet eerst getaxeerd worden en er moet een schaderapport opgesteld worden. Het schaderapport wordt door ons in een speciaal schadecalculatieprogramma gemaakt waar alle prijzen en handelingen in staan. Dit rapport kan de schade expert en de verzekeraar zo inlezen in hun systemen, hiermee is de afhandeling een stuk sneller geworden. Wij kunnen voor u het hele traject uitvoeren en er voor zorgen dat u alleen het eventuele eigen risico aan ons hoeft te betalen.
Indien het schadeherstel in samenwerking met Schadeherstelbedrijf Van Jaarsveld uitgevoerd wordt, zal ook de schade afhandeling gezamenlijk verlopen.

Garantie

Als de schade gerepareerd is, dan ontvangt u van ons een schadegarantie-certificaat. Dit certificaat geeft u recht op twee jaar garantie op de gerepareerde schade. Als extra geven wij u daar nog twee jaar extra garantie bij, indien u na de eerste twee jaar bij ons een Focwa onderhoudsbeurt laat uitvoeren. Op deze manier heeft u zelfs 2 + 2 jaar Garantie.

Campers

Helaas zijn wij gestopt met schade herstel en onderhoud van campers.